| Pitanja, savjeti i sve slično o pesekima | |
|
+6WhiteRose Diva [...°Luna°...] axel_sheba BobikaThe fairydust 10 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
fairydust Administrator
Broj postova : 363 Age : 32 Location : Rijeka Registration date : 19.08.2007
| Naslov: Pitanja, savjeti i sve slično o pesekima ned stu 11, 2007 8:42 pm | |
| Vi recite što hoćete ali ja vas moram ovo pitati... Zbog čega sterilizirani psi ne mogu ići na izložbe? | |
|
| |
BobikaThe Administrator
Broj postova : 643 Age : 30 Location : Rijeka Registration date : 18.08.2007
| Naslov: Re: Pitanja, savjeti i sve slično o pesekima ned stu 11, 2007 8:49 pm | |
| Ovo je samo moje nagađanje (ispast ću jako glupa) meni se čini da to vrijedi samo za čistokrvne pse i da je to zbog toga jer se više ne može parit pa ... ostatak neznam... | |
|
| |
axel_sheba Administrator
Broj postova : 824 Age : 113 Location : Zagreb,Savica Registration date : 15.10.2007
| Naslov: Re: Pitanja, savjeti i sve slično o pesekima ned stu 11, 2007 10:47 pm | |
| To ti jedino Nina može dati pametan i pravi odgovor. | |
|
| |
axel_sheba Administrator
Broj postova : 824 Age : 113 Location : Zagreb,Savica Registration date : 15.10.2007
| Naslov: Re: Pitanja, savjeti i sve slično o pesekima ned stu 11, 2007 10:52 pm | |
| Imam i ja jedno pitanje , od svjetske važnosti. Moja mačketina Dusty sad ima 2 godine i 4 mjeseca. Sterilizirana je sa 6 mjeseci starosti, prije prvog tjeranje. Ljetos je imala nešto kao naznaku tjeranja i bilo mi je to jako jako čudno. ali sad, zadnjih 10 dana, ljudi moji ona se tjera!!!! vrišti , urla, valja se po leđima - ja sam već izgubila zbog nje i ono malo pameti i živaca kaj sam imala!!!! zna li netko nešto o tome????
H E L P !
| |
|
| |
[...°Luna°...] Mini user
Broj postova : 97 Age : 30 Location : Zagreb Registration date : 05.11.2007
| Naslov: Re: Pitanja, savjeti i sve slično o pesekima ned stu 11, 2007 11:15 pm | |
| ja nemam pojma...nemam macu...hehe, mam mi je alergična pa zato...inače bi imala ziher nek perzijsku..hehe | |
|
| |
BobikaThe Administrator
| Naslov: Re: Pitanja, savjeti i sve slično o pesekima ned stu 11, 2007 11:18 pm | |
| Vrlo zanimljivo... Ne vjerujem da ovo ima ikakve veze s tim, ali ja ću sve jedno reči... Kada smo mi sterilizirali Bingicu vet nam je dao onu kacigu da se Bingica ne liže po toj rani, ali ona se ipak uspijela polizati pa smo je odveli kod veta i jadna je imala neke ružičaste ... Nešto ružičasto je bilo (hihi)... Možda se i Dusty polizala i sterilizacija nije upalila.. Ja sam imala oko 6 godina kada smo i Bingicu i Bobiku sterilizirali tako da stvarno neznam, ali svejedno sam rekla jer uvijek možda to ima neke veze ! | |
|
| |
axel_sheba Administrator
| Naslov: Re: Pitanja, savjeti i sve slično o pesekima ned stu 11, 2007 11:41 pm | |
| dakle, najvjerojatnije da sterilizacija nije uspjela valjda su neto sprčkali ili nisu napravili do kraja a još sam inzistirala da sve izvade, da se kasnije ne bi pojavila i neka piometra.... Pošto sam ju udomila,to smo napravili kod veta sa kojim Noina arka ima ugovor. Žao mi je ko cucku da to nije napravio moj vet, onak kak treba. Ako to još potraje, bye bye moji živci | |
|
| |
BobikaThe Administrator
| Naslov: Re: Pitanja, savjeti i sve slično o pesekima pon stu 12, 2007 12:06 am | |
| Vidi nemoj se pouzdat u ovo što sam ja rekla... Ja uopče neznam dali to ima veze s tim dali je sterilizacija uspijela ili ne ili s zdravljem mačke ili što već... Bolje pitaj na ljubimcima! | |
|
| |
axel_sheba Administrator
| Naslov: Re: Pitanja, savjeti i sve slično o pesekima pon stu 12, 2007 12:19 am | |
| Barem u većem dijelu tvog odgovora ispada da si u pravu! Ono sa lizanjem nije bilo kod Dusty, ali očito - operacija nije uspjela hvala ti za dobar putokaz! | |
|
| |
BobikaThe Administrator
| Naslov: Re: Pitanja, savjeti i sve slično o pesekima pon stu 12, 2007 12:21 am | |
| Kako znaš!? A drago mi je... Hihi samo Sheba ovo tu je kategorija psi, ali nema veze! | |
|
| |
axel_sheba Administrator
| Naslov: Re: Pitanja, savjeti i sve slično o pesekima pon stu 12, 2007 12:22 am | |
| ooops.....nisam primijetila sorry | |
|
| |
BobikaThe Administrator
| Naslov: Re: Pitanja, savjeti i sve slično o pesekima pon stu 12, 2007 12:27 am | |
| Ma nema veze... ... | |
|
| |
axel_sheba Administrator
| Naslov: Re: Pitanja, savjeti i sve slično o pesekima pon stu 12, 2007 12:39 am | |
| pitala sam na ljubimcima | |
|
| |
fairydust Administrator
| |
| |
axel_sheba Administrator
| |
| |
Diva Ljubitelj životinja
Broj postova : 325 Age : 29 Location : Dugo Selo, Prozorje Registration date : 17.10.2007
| Naslov: Re: Pitanja, savjeti i sve slično o pesekima sri stu 14, 2007 2:39 pm | |
| Ja mislim ovako. Da štenci imaju rodovnicu roditelji trebaju proč nekakav ispit, treba snimka kukova i neke ocjene s izložbe (naravno roditelji moraju imat rodovnicu). Onda se tako dobiju uzgojni papiri. A sterilizirani psi nemogu imat mlade, pa ....
Sad neznam jel točno tak, ali ima neke veze
Tako je barem s retriverima (za ispit i to) | |
|
| |
fairydust Administrator
| Naslov: Re: Pitanja, savjeti i sve slično o pesekima sri stu 14, 2007 7:01 pm | |
| Imam ja još pitanja... kakve su sve ono FC skupine i kako su psećje vrste raspoređene ?? | |
|
| |
Diva Ljubitelj životinja
Broj postova : 325 Age : 29 Location : Dugo Selo, Prozorje Registration date : 17.10.2007
| Naslov: Re: Pitanja, savjeti i sve slično o pesekima čet stu 15, 2007 9:50 am | |
| | |
|
| |
WhiteRose Mini user
Broj postova : 24 Registration date : 11.11.2007
| Naslov: Re: Pitanja, savjeti i sve slično o pesekima čet stu 15, 2007 3:34 pm | |
| Ovako su pasmine podjeljene u 10 FCI grupa: FCI I - Ovčarski i govedarski psi (osim Švicarskih govedarskih pasa) FCI II - Pinčeri, šnauceri, molosi i švicarski planinski psi FCI III - Terijeri FCI IV - Jazavčari FCI V - Špicevi i psi primitivnog tipa FCI VI - Goniči, krvosljednici i srodne pasmine FCI VII - Ptičari FCI VIII - Retriveri, šunjkavci i psi za vodu FCI IX - Psi za pratnju i razonodu FCI X - Hrtovi | |
|
| |
axel_sheba Administrator
| Naslov: Re: Pitanja, savjeti i sve slično o pesekima čet stu 15, 2007 4:37 pm | |
| | |
|
| |
fairydust Administrator
| Naslov: Re: Pitanja, savjeti i sve slično o pesekima čet stu 15, 2007 6:04 pm | |
| Uuuu.... Stvarno dobro. .. Puno ti hvala . .. Jel ima neka stranica na kojoj se ja još dodatno mogu educirati o tome?? Npr kakvi su ovo psi za razonodu i tko uopće svrstava te pse u skupine? Što zanči kartica FCI??? Mene jako puno toga zanima... Još jednom ti hvala WhiteRose na tvom odgovoru! | |
|
| |
Kristina Ljubitelj životinja
Broj postova : 393 Age : 29 Location : Zajecar Registration date : 11.11.2007
| Naslov: Re: Pitanja, savjeti i sve slično o pesekima čet stu 15, 2007 8:39 pm | |
| | |
|
| |
axel_sheba Administrator
| Naslov: Re: Pitanja, savjeti i sve slično o pesekima čet stu 15, 2007 8:50 pm | |
| | |
|
| |
Kristina Ljubitelj životinja
Broj postova : 393 Age : 29 Location : Zajecar Registration date : 11.11.2007
| Naslov: Re: Pitanja, savjeti i sve slično o pesekima čet stu 15, 2007 8:54 pm | |
| Evo spiska svih pasmina! Američki Pit Bul Terijer Aljaski malamut Avganistanski hrt Alpski brak jazavčar Američki baset Američki stafordski terijer Apencelski planinski pas Arapski hrt Argentinska doga Artezijsko nomadski gonič Australski svilenasti terijer Australski terijer Basenji Bavarski planinski krvoslednik Bigl Bedlingtonski terijer Belgijski dugodlaki crni ovčar Belgijski dugodlaki ovčar Belgijski kratkodlaki ovčar Belgijski oštrodlaki ovčar Belgijski špic-šiperka Bernski niskonogi gonič Bernski planinski pas Bordoška doga Boseški ovčar-Beauceron Bostonski terijer Bolonjski bišon Bradati škotski ovčar Brazilska doga-fila brazilljero Bretonski ptičar Bretonski riđi Baset Briard Briselski Grifon Bul terijer Bulmastif Čau-Čau Češki terijer Čivava Dalmatinac Dandi dinmontov terijer Doberman Dugodlaki Bernardinac Dugodlaki jazavčar Škotski ovčar Lesi Dugodlaki vajmarski ptičar Engleski Buldog Engleski hrt Engleski kratkodlaki ptičar Engleski mastif Engleski seter Engleski springer španijel Engleski koker španijel Entlebuški planinski pas Erdel terijer Evroazijski pas Faraonski hrt Finski špic Flandrijski govedar Francuski Buldog Goli Inka Pas Gordon seter Granični škotski ovčar Granični terijer Grenlandski pas Havanski bišon Hovawart Hrvatski ovčar Ibički hrt Irski modri terijer Irski seter Irski terijer Irski vodeni španijel Irski vučiji hrt Istarski kratkodlaki gonič Istarski oštrodlaki gonič Izraelski ovčar Japanski Čin Jezerski terijer Jorkširski terijer Jurski gonič Karelijski gonič medvjeda Kavalirski španijel kralja Charlesa Kavkaski ovčar Kernski terijer Kineski kukmasti goli pas Klamber španijel Koker španijel Komondor Kontinentalni patuljasti španijel Kovrdžavi bišon Koton iz Tulera Kraški ovčar Kratkodlaka mađarska vižla Kratkodlaki Bernandinac Kratkodlaki foxterijer Kratkodlaki jazavčar Kratkodlaki vajmarski ptičar Kromforlander Kuvas Labrador Lendsir Leonberger Lhasa apso Mađarska oštrodlaka vižla Majmunski pinč Mali engleski hrt-vipet Mali minsterlender Mali špic i patuljasti špic Mali talijanski hrt Maltezer Mančesterski terijer Mekodlaki pšenićnobojni terijer Meksički goli pas Mešanci Mops Napuljski mastif Norfolški terijer Norveški lovački špic Norveški sivi gonič Norvički terijer Nemačka doga Nemački bokser Nemački dugodlaki ptičar Nemački gonič Nemački igličastodlaki ptičar Nemački kratkodlaki ptičar Nemački lovni terijer Nemački oštrodlaki ptičar Nemački ovčar Njufaundlend Oštrodlaki foksterijer Oštrodlaki Jazavčar Oštrodlaki vendenski baset Pas sv Huberta Patuljasti pinč Patuljasti šnaucer Pekinezer Perzijski hrt Pikardijski ovčar Pinč Pirinejski ovčarski pas Pirinejski planinski pas Plavi Gaskonski Baset Poljski nizinski ovčar Posavski gonič Prepeličar Pudla Puli Pumi Ravnodlaki retriver Retriver kovrčave dlake Retriver Nova scotia Retriver zaljeva Chesapeake Rodezijski gonič-grebenar Rotvajler Ruski hrt barzoj Rusko europska lajka Samojed Sibirski haski Silihemski terijer Skaj terijer Srednjeazijski ovčar Srednji šnaucer Stafordski bul terijer Stari engleski ovčar-bobtail Šar-pej Šarplaninac Šetlandski ovčar Ši-cu Škotski jelenski hrt Škotski terijer Španijel kralja charlesa Španjolski hrt Švajcarski gonič Tibetski mastif Tibetski španijel Tibetski terijer Tirolski gonič Veliki minsterlender Veliki šnaucer Veliki špic i srednji špic Veliki švicarski planinski pas Velški ovčar-Cardigan Velški ovčar-Pembroke Velški terijer Vučji špic Zapadno škotski beli terijer westi Zlatni retriver
Zadnja promjena: ; čet stu 15, 2007 10:35 pm; ukupno mijenjano 1 put. | |
|
| |
Ammy 1 opomena
Broj postova : 244 Registration date : 14.10.2007
| Naslov: Re: Pitanja, savjeti i sve slično o pesekima čet stu 15, 2007 10:15 pm | |
| a di je engleski koker spanijel? imam pitanje....za vas koji imate pse koji se boje petarda i jako se uznemire...sto vi po tom pitanju radite...? | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Pitanja, savjeti i sve slično o pesekima | |
| |
|
| |
| Pitanja, savjeti i sve slično o pesekima | |
|