|
| Prehrana | |
|
+3Golden_Oggy axel_sheba Diva 7 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Vista Mini user
Broj postova : 96 Age : 37 Location : Zagreb (Savica), rodom iz Vukovara Registration date : 30.10.2007
| Naslov: Re: Prehrana ned pro 30, 2007 6:06 am | |
| Činjenica je da bi im glavni sastojak hrane trebao biti mesnati al' večina je pasa odavno na dehidratima pa eto, svi su živi i manje više zdravi ( kako koji pas ). A što se tiče povrća i voća, smiju povrće jesti al' u minimalnim količinama i to na lešo ( kuhano i nikako začinjeno ) a voće smiju sirovo al' se ne preporuča također puno i treba izbjegavati recimo bananu jer je puna škroba... al' Bože moj, svatko od nas najbolje zna što njegov pas voli i što mu paše kao hrana tako da je to sve manje više rekla kazala... | |
| | | axel_sheba Administrator
Broj postova : 824 Age : 113 Location : Zagreb,Savica Registration date : 15.10.2007
| Naslov: Re: Prehrana ned pro 30, 2007 4:15 pm | |
| Zabranjeno za pse : kava, alkohol, grožđice(apsolutna zabrana!) češnjak, grožđe samo u jaaaako malim količinama) macadamia orah ( ma što god da to bilo - ne vjerujem da ga ima kod nas ) | |
| | | fairydust Administrator
Broj postova : 363 Age : 32 Location : Rijeka Registration date : 19.08.2007
| Naslov: Re: Prehrana pon pro 31, 2007 1:38 am | |
| Bonny je običan mali selđuk pa se tako i hrani... Što god imamo od ručka... Blitva, špinat, pašta, meso, juha mi to njoj malo podgrijemo, raskvasimo kruha (kojeg god), umutimo i ona to tako pojede... Poliže cijelu zdjelicu i sve mrvice oko nje... Znači, godi joj.. A što se tiče nekakve kupovne psečje hrane.. Kosti, nekavi umaci, konzerve, psečji kroketi ona to niti ne želi jesti,a ako i pojede ispušta takve odvratne plinove koji pobiju sve živo u kući.. Koliko ja znam Bonny je još uvijek zdrava i lijepo popunjena.. Što 100% znam.. Psu se nikada ne treba davati sirovo meso i čokoladu.. | |
Broj postova : 824 Age : 113 Location : Zagreb,Savica Registration date : 15.10.2007
| Naslov: Re: Prehrana pon pro 31, 2007 1:46 am | |
| Mali ispravak - pas smije jesti sirovo meso, ali samo ako je prošlo razne kontrole ( da u sebi ne sadrži neke štetne bakterije, viruse, salmonele itd). Moji su na hidratu, a jedan određeni broj obroka u mjesecu jedu samo sirovo,i to su goveđi predželuci sa travama a to im obnovi kompletnu crijevnu floru. Ta se hrana zove BARF ( za bolesne probave kao moja Ash je GASTRO) pogledaj o tome na ovom linku www.animacanis.hrHtjela bih još naglasiti da se BARF , baš pod tim imenom koristi po cijelom svijetu i svi su prezadovoljni! | |
| | | WhiteRose Mini user
Broj postova : 24 Registration date : 11.11.2007
| Naslov: Re: Prehrana pon pro 31, 2007 2:23 am | |
| SMIJU JESTI:
MESO: govedina, piletina, puretina, teletina, konjetina, divljač, ovčetina, janjetina, meso kunića, guske, patke, golubovi, riba
IZNUTRICE: jetra, srce, mozak, pluca, jezik, grkljan, bubrezi, slezena, predželudac preživača (burag), listavac ili knjišavci, crijeva *s iznutricama vrlo oprezno ( posebno jetra, bubrezi i pluca)
JAJA: cijelo: kuhano, kajgana, przeno; sirovo: samo žutanjak, bjelanjak je težak za želudac
MLIJEKO I MLIJEČNI PROIZVODI: kiselo mlijeko, kefir, svježi sir, jogurt, kiselo vrhnje, maslac, sir, acidofil -ovčje i kozje mlijeko moze i svjeze; kravlje uzrokuje proljev
POVRĆE: cvjetača, brokula, šampinjoni, cikorija, komorač,kelj, krastavac, mrkva, češnjak, koraba, poriluk, paprika, cikla, zelena salata, kiseli kupus, celer, šparoge, špinat, pomidor, grašak, leća
ORAŠASTI PLODOVI: kikiriki, bademi i orasi (u malim količinama)
KRUŠARICE, ŽITARICE: krumpir, riža, kukuruz, pšenica, zob, zobene pahuljice, ječam; tjestenina, njoki, stari kruh
VOĆE: jabuka, naranča, banana, kruška, datulja, jagoda, smokva, borovnica, trešnja, mandarina, dinja, papaja, breskva, šljiva, grožđe
BILJNE MASTI I ULJA: čičkovo ulje, laneno ulje kukuruznih klica, margarin, maslinovo ulje, suncokretovo ulje
DODACI: minerali organskog porijekla (iz kosti), vitamini, esencijalne masne kiseline; od začina: mljevena slatka paprika (vitamin C)
ŠTETNI SASTOJCI U HRANI -konzervansi u gotovoj ljudskoj hrani -nitriti -nitrati -umjetne boje -kakao -mentol -začini -pečeno meso *te se supstance ne mogu detoxicirati u jetri pa odlaze u krv i trajno oštećuju bubrege te dovodi do uremije i smrti
KORISNI SASTOJCI HRANE bjelančevine - glavni gradjevni element organizma, imaju najvažniju funkciju u metabolizmu jer su sastavni dio hormona i enzima - povećanu potrebu za bjelančevinama imaju mladi psi, skotne kuje, kuje koje doje, psi za vrijeme linjanja i kod oporavka od bolesti ugljikohidrati - glavni izvor energije za psa, najvise ih ima u biljkama, jetri, srčanom mišiću - ugljikohidrate iz biljaka dijelimo na teškoprobavljive (celuloza) i lako probavljive (škrob, monosaharidi) - ugljikohidrati služe kao nadopuna mesnom obroku, nikako kao isključiva prehrana - izvori su žitarice, obareni kruh, riža, zobene pahuljice, mrkva, špinat, blitva... vitamini - nemaju hranidbenu vrijednost ali su neophodni za normalno odvijanje svih životnih procesa u organizmu minerali - važni sastojci enzima masti - služe kao rezerva energije i kao gradjevni element voda
NE SMIJU JESTI:
Svinjetina Grahorice Zeljarice Kiselo voće Povrće preko 5% u obroku Kravlje mlijeko i općenito mlijeèni proizvodi u kojima postoji laktoza.Postoje naime mlijeka posebno pri pravljena, bez laktoze. Bubreg--------u veèim količinama Jetra --------- " Kosti --------- " Integralne žitarice " (neprobavljivi ugljikohidrati) ljusku, celulozu,probavljaju samo preživači Ulja, termički obraðivana(pržena jetrica, kolačići...) Začini svi(osim slatke mljevene paprike-20% C-vit) Sol šećer, čokolade Masnoće animalnog porijekla preko 10% u obroku Kruh Luk-crveni-ako nije sviježe nasjeckan.Nakon vrlo kratkog vremena postane toxičan ako stoji nasjeckan.
-------- < ovaj znak znači da to smiju jesti,ali ne smiju u većim količinama | |
| Naslov: Re: Prehrana pon pro 31, 2007 3:34 am | |
| WR veliki i debeli za ovo... ali, opet dolaze na površinu isti stari sukobi ( to nije adresirano na tebe, da krivo ne pomisliš) Kiselo vrhnje - neki nutricionisti vele ni u ludilu, neko dozvoljavaju Grožđe - isto tako ( a znam neke pse koji su ga naprosto žderali a ne samo jeli i doživjeli su duboku starost za kelj i grašak znam da ih napuhava kiselo zelje mislim da svi psi obožavaju sirovo i kuhano ( a bogme i mačke) ********** i tako dalje i tako dalje..... | |
| Naslov: Re: Prehrana pon pro 31, 2007 2:41 pm | |
| Kada je jedan vet (tatin frend) bio kod nas rekao je da psi nesmiju jesti sirovo meso ne zbog bolesti nego da ne bi probudili skrivenu agresivnost u njima.. Tako mi je on to objasnio.. Možda je to rekao samo da me se otepe (jedan čovjek nije mogao distai od svih mojih pitanja..) a možda je to i istina... ---
Jedno sirovo jaje dajem Bonnyki radi dlake... Ona to obožava i uvijek sve poliže...
---
Imam par pitanja u vezi prehrane...
Zbog čega pas jede svoj vlastiti izmet?
---
WhiteRose - svaka čast na ovom postu jer je veoma poučan i zanimljiv... | |
| Naslov: Re: Prehrana pon pro 31, 2007 3:46 pm | |
| - Citat :
- Zbog čega pas jede svoj vlastiti izmet?
Onaj koji to otkrije dobit će Nobelovu nagradu. Postoji puno teorija, a nitko ne zna koja je i da li je koja točna Neki jedu svoj izmet, neki jedu tuđi, a neki i svoj i tuđi...pa ti budi pametan. jedu ga i psi koji imaju super prehranu a koji jedu otpatke.. to će biti tajna tko zna kako još dugo... | |
| Naslov: Re: Prehrana pon pro 31, 2007 4:59 pm | |
| U početku je i Bonny jela izmete, najrađe svoj.. Onda smo joj počeli kupovati ko neke vitamine i mislim da je u potpunosti prestala s tom navikom... | |
| Naslov: Re: Prehrana pon pro 31, 2007 5:25 pm | |
| Ta "vitaminska terapija" je tebi, odnosno Bonnyki srećom pomogla, a neki peseki i dalje žderu i žderu usprkos vitaminima i ne znam čemu sve ne | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Prehrana | |
| |
| | | | Prehrana | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |